Femina var med i Italien

Af Karen Pallisgaard,  d. 18.02.2011

En uges “ego-ferie” giver stram krop og sundt sind. FEMINA rapporterer fra en yogamåtte i Rom.

Yoga og meditation malker selvudviklingssuccesen i disse år, og “egoferier” som yogarejser har aldrig været mere populære. Derfor er FEMINA gået om bord og er på vej til Rom på yogaferie for at teste tendensen. Få timer efter lander jeg midt i bakket grøn natur med en lun duft af lavendelplanter, rosenbuske og olivenlunde.

En sand oase
Vi er en times kørsel fra Rom oppe i bjergene og tjekker ind på In Sabina. Kvinden Guilia har restaureret to smukke bygninger fra 1700-tallet og omdannet dem til en oase i bjergenes grønne natur med pool, stilfulde værelser, et smukt landkøkken samt uden- og indendørs yogasale. Vi er en gruppe på tolv kvinder i alderen 29-60 år, der indtil videre kun har det tilfælles, at vi gerne vil stresse af, spise sund mad, slikke sol, gå i dybden med yoga og finde tilbage til os selv.

Morgenyoga
Normalt er jeg lidt af en syvsover på ferier, men her ringer vækkeuret allerede, så jeg kan være klar til dagens første session kl. 7. Yogalærer Karina Helsted indleder med dybe vejrtrækningsøvelser, introducerer solhilsener og dybe, lange yogastræk, der vækker kroppen og giver en følelse af plads indeni.

Hårdt for både krop og sind
Både sindet og kroppen arbejder intenst.
– Nogle bliver kede af det undervejs, det er typisk, når stress slipper kroppen. Men det er et positivt tegn, fordi man vender hjem til sig selv, fortæller Karina.
Det er faktisk ikke en særlig fysisk krævende yoga, Karina underviser i, men alligevel føler min krop, at den har løbet et maraton, hver morgen når jeg vågner.
– Det er, fordi vi arbejder med åndedrættet, og de simple øvelser arbejder dybt, dybt ned i kroppen og tager hårdt fat i fibre, som sjældent bliver brugt, forklarer Karina, der altid afslutter sine sessioner med afspænding, visualisering og meditation.

Fordøjelse og fine følelser 
Foruden alt det, der bliver luftet ud i mentalt, så er vi også i gang med en udrensning af kroppen, som for mit vedkommende aktivt sætter ind, fordi jeg på Karinas opfordring har besluttet at droppe sukker, kød og kaffe hele ugen. Min fordøjelse elsker mig for det, og jeg har en oplevelse af at kunne mærke mine følelser meget tydeligere.

Plads til alle
Ugen lakker mod enden, Til denne eftermiddags yogasession kan jeg pludselig nå dybt ind i stillinger, som jeg ikke kunne lave i starten af ugen. Det fede ved den her måde at træne på er, at der er plads til alle og alle niveauer – for vi udvikler os i yogastræk præcis, hvor vi er i vores liv lige nu.

Tilbage i kroppen 
Vi siger farvel ved at sidde i rundkreds. Noget, jeg umiddelbart altid har fået lidt kuldegys af, hvis tingene bliver lidt for orange-føle-føle-røgelses-agtige. Karina balancerer det perfekt.
Mit åndedræt er let og luftigt som et silketørklæde i lun sommervind. Min krop er fast(ere), mit sind er åbent, og jeg er fuld af gåpåmod. Jeg har fundet tilbage i kroppen. Karina udleverer et yogaprogram, så vi kan fortsætte de nye gode vaner derhjemme.

Læs også artiklen på feminas hjemmeside:
http://www.femina.dk/sundhed/kost-motion/paa-yogaferie-i-italien