Meditation – når noget bliver svært…

Engang havde jeg ofte følelsen af, at noget bestemt stod i vejen for, at jeg kunne være rigtig glad. Jeg identificerede problemet. Det kunne for eksempel være, at min kæreste ikke gav mig nok opmærksomhed.

Årsagen til min manglende ‘lykke’ var ofte noget ydre. Jeg så et mønster gentage sig, men jeg vidste ikke helt, hvad jeg selv kunne gøre ved det. Det ved jeg nu. Når jeg begynder at føle at noget mangler i mit liv, så er det tid til at vende blikket indad, og det bruger jeg min meditationspraksis til.

Jeg elsker min meditationspraksis, som ikke bare at sidde og sige OM (det var det faktisk engang). Nu starter min meditation altid med udgangspunkt i, hvordan jeg har det lige nu.

Når jeg får mærket følelsen af utilfredshed og tillader den at fylde hele mig, så sker der det
forunderlige, at følelsen forandres.

Det betyder at blikket, vi ser på verden med, bliver nyt, og
så behøver min kæreste ikke længere at gøre det, jeg gik og drømte om inden.

Yogafilosofien fortæller os, at det eneste konstante i universet er forandring. Så prøver vi krampagtigt at holde fast i noget, det kan være fra venner til materielle ting, så kæmper vi i mod hele universet. Hvert øjeblik er en mulighed for at slippe tilknytningen til fortiden og fremtiden ved at praktisere mindfulness.

Her er en lille øvelse du kan lave, når noget føles svært:

Sæt dig behageligt til rette og luk øjnene. Tænk på det, der føles svært lige nu. Mærk hvordan det føles fysisk i din krop. Hvor sidder følelsen henne? Måske som en knugen i brystet eller et andet sted i kroppen.

Fordyb nu dit åndedræt og bliv ved med at mærke de fysiske fornemmelser i kroppen. Vid at de gerne må være der – du behøver ikke få følelserne til at forsvinde.

Fordyb din vejrtrækning samtidig med, du mærker fornemmelserne i din krop. Før åndedrættet ind gennem næsen og helt dybt ned og slip luften ud gennem munden med et suk – gerne flere gange. Tænk nu på engang tidligere i det liv, hvor du havde samme følelse. Måske fra din barndom. Prøv at se dig selv, som det barn du var.

Se hvad barnet savner. Forstil dig nu, hvordan du som den voksne, du er i dag, tager barnet ind til dig, svøber det i omsorg og kærlighed tæt ved dit hjerte. Fortæl barnet, at du vil være med det, så længe det behøves.

Sid så længe du har lyst til og vær opmærksom i kroppen. Vær opmærksom på hver en sansning.

Måske har fornemmelserne forandret sig i kroppen?

Du kan høre meditationen her

Fortæl mig gerne om dine oplevelser nedenunder.

Kærlig hilsen Karina